maanantai 30. maaliskuuta 2015

Pääsiäisherkkuja kurssilla ja arvonta-muistutus!

Lauantaina osallistuin massailemaan pääsiäisherkkuja kurssille. Meitä oli pieni yhteensä 6 hlön porukka, jonka nuorin tekijä oli vasta 6 vuotta. Aika vierähti taas todella nopeasti! Ehdittiin pari satsia paistaakin, niin ei jäänyt kotiläksyksi paistojakaan.



Tässä vielä koottuna omat yhteen: 


Pääsiäisleipä, rahkapiirakka, muutama leivoslautanen ja pashaa kulhoissa :) ensiviikolla on tiedossa lomaviikko, jonka aion käyttää massaillen. Toivottavasti siinä ajassa ehtii valmistua jotain tuleville markkinoillekin.

Ja sitten vielä muistutus pääsiäisarvonnasta, jonka aika päättyy tänään klo 20.00!! Tarkemmat tiedot ovat edellisessä postauksessa :)

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Vaaleanpunainen Unelma

Valokuvausnurkkaus pääsi ensimmäiseen koitokseen ja toimii erittäin hyvin! Tässä on kurssilla syntyneet kodinkoneet: 


Keittiövaa'alle pääsi muutama nippu aikaisemmin valmistamiani porkkanoita. Yleiskoneen kulhoon mietin, jos lisäisi vamistuvaa kermavaahtoa tai taikinaa. Sähkövatkain ja sauvasekoitin menevät yksittäin nukkekodin keittiöön. Aluksi suunnittelin tekeväni vaaleansiniset kodinkoneet, mutta taisi tulla pieni muutos suunnitelmiin, kun lopputulos on tässä.


lauantai 7. maaliskuuta 2015

Pienkodinkoneita

Kuusi tuntia hujahti taas niin nopeasti, kun uppouduimme valmistamaan nukkekodin keittiöön/kahvilaan pienkodinkoineita. Leea veti kurssin ja neuvoja sekä niksejä tuli jokaiseen pulmaan. Valmiiksi sain neljä kodinkonetta ja loput jäivät kotiläksyksi. Materiaalipussit ja koneiden ohjeet pakattiin visusti talteen seuraavaa askartelu kertaa varten. Materiaalipaketeista oli todella paljon helpompaa lähteä liikkeelle, kun valmisti näitä ensimmäistä kertaa. 


Tässä on tilannekuva, kun olin saanut jo muutaman valmiiksi. Taustalla näkyy kynsilakat, joilla tein sopivan värityksen kodinkoneisiin. Kaikki tietenkin vaaleanpunaisena! Yksivärinen lakka on pohjalla ja päälle glitterilakkaa ohut kerros. Viimeistely on tehty läpinäkyvällä kynsilakalla. Tässä kuvassa ei ole vielä valmistunutta yleiskonetta. Siihen vierähtikin hieman enemmän aikaa, mutta olen lopputulokseen todella tyytyväinen. :) 


Oltiin ahkeria ja tässä on lopputulos. Muutama kiireellinen ehti lähteä ennen kuin yhteiskuva saatiin napatuksi. Hyvillä ohjeilla ja materiaaleilla syntyi valmista! Oli todella kivaa, että tämä kurssi toteutui vaikka aluksi se oli hieman vaakalaudalla. Tarkempia kuvia täytyy ottaa uudessa valokuvausboksissa, kun pääsen kotiin. 




perjantai 6. maaliskuuta 2015

Valokuvausroombox

Eilen aloin puuhastelemaan roomboxia miniän kuvaamista varten. Omaan nukkekotiin pääsee huonosti valoa kuvia varten, eikä sitä pysty liikuttelemaan. Tämä oli minin ratkaisu tähän pulmaan. Boksi on 20x20x20 cm mitoiltaan ja liimattu kasaan valmislevyistä sekäkulmarimasta. 


Tapetin tulostin netistä. Ihastuin lintukuvioon heti, kun huomasin sen. Aluksi olin ajatellut jotain hieman neutraalimpaa, mutta linnut veivät voiton. Panelointi seiniin syntyi jäätelötikuista ja lattia balsasta. Valkoista akryylimaalia vielä lopuksi pintaan. 




Boksiin saapui ensimmäiset muuttolaatikot 120 cm sängyn kanssa. Sänky valmistui myös jäätelötikuista ja balsasta. Vielä täytyy tehdä patja ja lakanat, niin pääsee kuvailemaan päiväpeittoja ja tyynyjä. Keittiökalusteetkin ovat jo suunnitteilla, jotta boksi vaihtuu pienillä muutoksilla makuuhuoneesta keittiöksi. 

Olen tyytyväinen lopputulokseen vaikka en saanut tehtyä sellaista, mistä voisi irroittaa seinät. Varmasti tulee vielä pientä säätöä yleisilmeeseen (seinälle hyllyjä jne.), mutta tällä pääsee jo hyvin vauhtiin. :)