maanantai 27. huhtikuuta 2015

Kasvihuoneeseen yksityiskohtia

Edellisestä postauksesta jäikin pois tähän mennessä tehdyt irtohärpäkkeet. Printtejä etsiskelin Pinterestistä, josta löytyikin monta oikein sopivaa. 

Ensimmäisenä tein loitsukirjatelineen Fimosta. Tähän tulee Verson kasvikirja, jotta jää kädet vapaaksi demonstraatioihin oppilaille. Maalasin Fimon akryylimaaleilla ja lisäsin hieman maisemointikasvustoa sekä muutaman kukkapallon. 


Päivän Profeettoja tarvitaan tottakai multien vaihdossa pöytien suojaksi. Niitä täytyy varmaan tehdä muutama lisää, kun  saan kalusteet hankittua ja aseteltua. Osan kalusteista varmasti tilaan, mutta pitkiä tasoja tulee itsekin tehtyä. 


Muutama lainnoite ja myrkky tuli lasipurkkeihin. Niihin tulostin etiketit ja lakkasin kiinni. Pinterestissä törmäsin myös yksittäisiin tupavuireihin. Tästä tuli idea laittaa ne kasvihuoneen katosta roikkumaan. 


Tässä vielä puuhastelujen tulosta: 


Kasvihuoneen tekoa

Olin hankkinut Clas Ohsonilta minikasvihuoneen, josta tulee professori Verson kasvihuone. Olen kutsunut tätä lämmittelyprojektiksi ennen Kotikolon rakennusta. Nyt saa käyttää mielikuvitusta hieman eri tavalla kuin tavallisissa projekteissa. 

Tästä lähdettiin liikkeelle: 


Clas Ohlson minikasvihuone 22,95€


Eilen työstin lattiat leveistä tikuista, jotka maalasin akryylimaalilla. Samalla rikoin kasvihuoneen valkoisia metalliosia, jotta ulkomuoto olisi hieman ränsistynyt. 


Mittailin pahvista sopivat kaaret, jotka lisään jakamaan tilaa. Lopullisesta materiaalista en ole vielä kovin varma, koska tarkoitus on tehdä niistä koristeellisen näköiset. Ulkoseiniin tulee vielä rimoitusta, jotta ne eivät ole niin paljaat. 


Tänään aamulla tein pienen lippuviirin, jonka laitan roikkumaan katosta. Samalla tulostelin aiheeseen sopivia opetustauluja kasveista/yrteistä. Pienet lasipullotkin saivat etiketit teeman mukaan.

torstai 23. huhtikuuta 2015

Hortensioita


Puuhastenlin eilen ensimmäistä kertaa kukkasia. Hortensiat ovat minun lempikukkia kaikissa väreissä. Hortensian kukka on samalla runsas, mutta silti herkkä koostuessaan yksittäisistä kukinnoista. Ensin valmistui vaaleansinisiä kukkia ja seuraavaksi aion tehdä vaaleanpunaisia sekä valkoisia. Ajattelin aluksi, että kaupparakennukseen laittaisin myyntiin vain ruokaa, mutta ehkä täytyy laajentaa leikkokukkiinkin. 


Taustalla näkyy Pentikin ihana Hortensia-kaitaliina. Tuo liina oli aivan pakko ostaa sinisen ja vaaleanpunaisen sävyissä, koska en osannut tehdä kaupassa päätöstä!



Näistä oli mukava aloittaa tutustuminen kukkien tekoon. Hortenssioissa oli hieman haastetta, mutta kuitenkin suhteellisen simppeliä. En vielä omista kukkamaljakoita, niin asettelin yksittäisiä oksia tekemiini emalikannuihin. Pysyivät pystyssä yllättävän hyvin vaikka kukat olivat aika painavia yläosasta. Ajattelin pian aloittaa ostamaani minikasvihuoneeseen roomboxin teon, joten pieni alkulämmittely on ihan hyvästä. Lisäilen kuvia tulevista kukistakin, kun saan lisää valmiiksi. :)

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Pastellisissa tunnelmissa

Olin jo aikaisemmin tehnyt kerholehden mukaisia emalikannuja kerholehden ohjeen ja kaavojen mukaisesti (siitä lisää täällä). Nyt halusin tehdä pienempiä kannuja korkeudeltaan, joten piirtämään ja hahmottelemaan uusia kaavoja viivottimen ja harpin avulla. Tuloksena syntyi sarja erilaisia pastellivärisiä emalikannuja. Pinnat maalasin ja yllättävän monta maalikerrosta niihin upposi, ennen kuin lopputulos miellytti omaa silmää. Kannujen loppukorkeus on noin 2 cm. 



sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kerrossänkyyn patjojen tekoa



Ostin pari vuotta sitten muistaakseni Forssan minimarkkinoilta Tuijalta kerrossängyn tyttöjen huoneeseen. Vihdoin sänky sai sopivat patjat, jotka tein porukoilta löytyneestä kovemmasta vaahtomuovista ja huovasta. Päälle tuli sitten valkoiset lakanat. Vaahtomuovi oli remontista jäänyttä roskaa, jonka pelastin. Juuri sopivaa tälläiseen askarteluun. 


Aloitin samalla tekemään jalkopäätyyn molempiin sänkyihin punasävytteistä tilkkupeittoa. Tarkoituksena on ettei se peitä koko sänkyä vaan näkyviin tulevat myös pitsireunaiset lakanat. Lakanoiden valmistus tulee jäämään vielä seuraavaan kertaan, kun tulen porukoilla käymään. Tilkkupäiväpeitot tulevat olemaan hieman erilaiset keskenään, koska Saga on valmistanut ne perheen ylijääneistä sisustuskankaista. ;)

Niittypolku 4

Omat taloni saivat tänään oman katunsa. Niittypolulla on tällä hetkellä vain yksi omakotitalo nro 4, jossa asuu Klementin perhe. Tämä perhe muutti asumaan nykyiseen asuntoonsa 90-luvun puolessa välissä ja talo vaatiikin tällä hetkellä mittavia peruskorjauksia. 

Perheen isä, Karl, työskentelee johtotehtävissä rahoitusalalla. Hänen päivänsä ovat pitkiä, mutta viikonloppuisin viettää aikaansa perheen ja isovanhempiensa kanssa. Erityisesti klassinen musiikki on hänen sydäntään lähellä, koska hän on pienestä lähtien soittanut pianoa ja jousisoittimia. Talossa kuuluukin usein Karlin flyygelin soitto samalla, kun hän opettaa vanhempaa tytärtään soittamaan viulun perusteita.

Talossa olevat nuket ovat myös alkuperäiset, millä pienenä tyttönä leikin (huomaa myös ehkä ulkonäöstä! :D)
Karlin vaimo, Saga, on toiminut luokanopettajana pienellä ala-asteella. Tällä hetkellä hän on jäänyt hoitamaan kotiin perheen nuorinta tulokasta, jolle ei vielä ole annettu nimeä. Sagan päivät vierähtää huolentien kodinhoidollisista tehtävistä ja erityisen hyvä hän on keittiössä. Hän pyöräyttää hetkessä pöydän täyteen erilaisia herkkuja, joita koko perhe kokoontuu syömään.



Perheessä on vielä kaksi sisarusta Salli ja Sanni, jotka viettävät tiiviisti aikaa yhdessä. Molemmat ovat juuri aloittaneet esikoulussa käynnin. Lastenhuone on joutunut remontin alle, koska kasvavien tyttöjen vaatimukset kasvavat kokoajan. Salli harjoittelee viulunsoittoa ja kohta perinteinen kissanpolkka alkaakin olla hallussa. Sanni on muutaman vuoden nuorempi ja hänessä on hieman taiteilijan lahjoja. Piirrustuksia syntyykin kovaa vauhtia leikkien seassa. Välillä on piirrustukset olleet seinilläkin, joten siksi huoneeseen on tulossa uudet punavalkoiset tapetit.

Niittypolulle on asettunut paikallisia tuotteita myyvä kauppapuoti, ompelimo ja pieni kahvila. Kauppapuoti on valmistumassa jo asukkaita varten, mutta yläkerroksien huoneistot ovat rakennustyömaalla kesken. Molemmissa kohteissa on sama työnjohtaja, jolla on ollut aika kiirettä ja remontit nukkismaailmassa ovat venyneet. ;)

*****

Niittypolku 4:n on isäni rakentama nukkekoti minulle, kun olin pieni. Nyt talo on saamassa uutta elämää. Pienempänä leikin aina vaihtelevasti sillä ja hyvin se on kestänyt vuosien saatossa. Talolla alkaa vähitellen olla ikää parikymmentä vuotta. Taisin olla noin 4 vuotias, kun sen sain. Aloitin muuttamaan tätä taloa sisustukseltaan yksityiskohtaisemmaksi jo erittäin monta vuotta sitten. Projekti kuitenkin hyytyi ajanpuutteen vuoksi.

Talo erittäin keskeneräisenä, mutta tähän on hyvä sitten valmiina verrata! :) Maalarillakin on hommat näköjään ihan kesken... Hups!
Nyt on ollut innostusta ja aikaa iskeä kiinni taloon. Säilytän alkuperäisiä tapetteja muutamiin huoneisiin, mutta laitan kaikki lattiat uusiksi. Ennen talossa oli meidän oikean talon remontista jääneitä muovimattojen mallipaloja. Maalia saa talo paljon pintaansa ja ulkoseiniin on tullut jo valkoinen rappaus.  

 "Ei se päämäärä vaan se  kuljettu matka" - tällä motolla työstän taloani. Se tulee joskus olemaan valmis, mutta en pidä sen suhteen liian kiirettä. :)

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Pääsiäisarvonta !

Lähestyvän pääsiäisen kunniaksi päätin järjestää pienen arvonnan! Alla ohjeet kuinka pääset mukaan:

1. Liityt blogin näkyväksi lukijaksi oikealta sivupalkista ja jätät kommentin tähän postaukseen. 

2. Aikaa on 30.3. Klo 20.00 asti!

3. Ilmoitan voittajalle ja pistän paketin postiin seuraavana päivänä, jotta ehtii vielä pääsiäiseksi. :)


Palkintona kaksi erilaista pääsiäiskakkua juhlapöytään, pieni istutustaimi, säilykepurkki ja keltainen virkattu pussukka (Hyllykkö ja kaitaliina rekvisiittaa). Kaikki on tehty 1:12 mittakaavaan. 

Onnea kaikille arvontaan!


Edit:

Onnetar suosi tällä kertaa nro 1, mitkä arvoin paperilapuilla. Ensimmäisen kommentin blogiin jätti Tiina, joten onnittelut! :)

Roomboxeja ModelExpossa

Viikonloppuna järjestetyssä ModelExpossa oli esillä taas ihania roomboxeja, mitkä oli toteutettu kilpailutöinä. Nukkekotiyhdistyksen pöydässä oli esillä erilaisia ullakoita ja Päijät-Hämeen nukkekotiharrastajilla oli esillä erilaisia yksiöitä. Todella upeita töitä oli molemmissa. Olin itsekin päivystämässä p-h:n yhdistyksen pöydässä tänään ja oli kiva nähdä reippaasti äänestäjiä. Kaikista töistä en ihan saanut napattua kuvia, kun kameran akku päätti sanoa itsensä irti (nimimerkki oli unohtanut ladata sen).

Ensin muutama ullakko:







..ja sitten yksiöitä:







Vaikea oli valita omaa suosikkia töistä. Nyt sitten odotellaan tuloksia, mitä kävijät äänestivät. :)

Tässä on vielä samassa omat messuostokseni: 


Tuoleja tuli napattua muutama matkaan. Näistä ruskeat menevät sitten siihen Kotikontuun, KUN se aikanaan valmistuu. Sain idean näistä, että haluan jokaisen tuolin hieman erilaiseksi vaikka tyyli olisi sama. Tuoleja tulisi olemaan yhteensä kahdeksan pitkän pöydän ympärillä. Vähitellen vaikka taloa ei ole vielä, sekin projekti saa vahvempia suunnitelmia.

Ja sitten löysin vielä tälläiset helmiboksit, jossa on erilliset kannet joka luukussa. Nämä olivat vain euron kappale ja aijon käyttää niitä akryylimaalien sekoitukseen ja säilömiseen. Ei tarvitse sitten joka kerta tehdä uudestaan sävyjä ja heittää ylimääräisiä pois.


Kiva messuviikonloppu takana kaiken kaikkiaan! Paljon oli kierrettävää myös muilla osastoilla. :)